کی از بخشهای بسیار کاربردی هر گوشی و سیستم عاملش مکانیابی و نقشههای آن است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که لازم بوده به جایی داخل یا خارج شهر سفر کنید و ندانید باید چه مسیری انتخاب کنید. در اینجا بهترین وسیله گوشی شماست که قدمبهقدم تا مقصد راهنماییتان میکند. اما کدام نقشه در ایران پاسخگویی بهتری دارد: نقشههای گوگل که بهصورت پیشفرض در گوشیهای اندرویدی است یا نقشههای اپل که روی آیفون قرار دارد؟ نقشه Here را هم نباید فراموش کنیم که در گوشیهای ویندوزفونی عموما دیده میشود. در این پست به مقایسه تصویری این نقشهها در ایران پرداختهایم.
بقیه در ادامه مطلب

برای این مقایسه از سه اپلیکیشن Maps (نقشه آیفون)، Here (نقشه ویندوزفون) و نقشه گوگل و هر سه بر یک گوشی استفاده شده است. مقایسه ما به این صورت است که اول مکانی خارج از ایران و بعد مکانهایی داخل ایران انتخاب کردیم و هر سه نقشه را در حالت ماهوارهای و در حالت نمایش جادهها مقایسه کردیم. مکانی که در خارج از ایران انتخاب کردیم برج ایفل بود و مکانهایی که داخل ایران بررسی کردیم بهترتیب میدان ونک تهران، برج میلاد تهران، ائل گلی تبریز، باغ ارم شیراز، میدان امام (ره) اصفهان، حرم امام رضا (ع) در مشهد مقدس، کیانپارس اهواز و باغ دولتآباد یزد است. در نهایت نیز نتیجهگیری میکنیم که کدامیک از این نقشهها در ایران کاملتر و کاربردیتر است.

مقایسه نقشهها در مکانی خارج از ایران: برج ایفل
نقشه گوگل:

نقشه اپل:
.jpg)
نقشه Here:

همانطور که مشاهده میکنید، عموما در خارج از ایران، و خصوصا اماکن معروف دنیا، نقشهها در تمام سرویسها یکساناند. یکی از امکاناتی که نقشه اپل در اختیار شما قرار میدهد مشاهده سهبعدی اماکن است که این قابلیت را تا حدی در نقشه گوگل نیز میبینیم. به نظر میرسد کیفیت نقشههای گوگل در خارج از ایران بهتر از سایر نقشههاست.
حالا به ایران برویم و این سه نقشه را در اماکن مختلف ایران تست کنیم و ببینیم داخل کشور وضعیت به چه گونهای است.
مقایسه نقشهها در مکانی داخل ایران: میدان ونک، تهران
نقشه گوگل:

نقشه اپل:

نقشه Here:

به نظر میرسد کیفیت تصاویر ماهوارهای اپل در ونک اگر از بقیه اپلیکیشنها بهتر نباشد، بدتر هم نیست. اما اگر نگاهی به وضعیت خیابانها روی نقشه غیرماهوارهای این سه اپلیکیشن بیندازیم، میبینیم گوگل یک سر و گردن از بقیه بهتر است. اما بعد از گوگل میتوان نقشه Here را در مرتبه بعدی قرار داد که تا حد خوبی جزئیات و اماکن را نشان داده است.
مقایسه نقشهها در مکانی داخل ایران: برج میلاد، تهران
حالا به برج میلاد برویم و آن را در نقشههای مختلف مقایسه کنیم.
نقشه گوگل:
نقشه اپل:

نقشه Here:

مقایسه نقشهها در برج میلاد نشان میدهد کفه ترازو به سمت گوگل مپ سنگینی میکند. هرچند کیفیت تصاویر ماهوارهای نقشه اپل بسیار بالاست، به نظر میرسد تصویر قدیمیتر است و بنابراین گوگل مپ در اینجا امتیاز بالاتری میگیرد. در زمینه نقشهها نیز گوگل مپ از بقیه کاملتر است، اما در اینجا رتبه دوم به نقشه Here اختصاص پیدا میکند.
مقایسه نقشهها در مکانی داخل ایران: ائل گلی، تبریز
نقشه گوگل:

نقشه اپل:

نقشه Here:

میتوان گفت در ائل گلی کیفیت تصاویر ماهوارهای تقریبا یکسان است، البته اینجا نیز به نظر میرسد گوگل تصاویر جدیدتری نسبت به رقبا دارد. ضمنا رنگ تصاویر در نقشه گوگل بهمراتب بهتر از بقیه است. اما در زمینه نقشه راهها گوگل رتبه اول و Here رتبه دوم را به خود اختصاص میدهد؛ نقشه اپل در اینجا نیز بسیار ناقص است.
مقایسه نقشهها در مکانی داخل ایران: باغ ارم، شیراز
نقشه گوگل:
.jpg)
نقشه اپل:

نقشه Here:
.jpg)
به نظر میرسد تصاویر ماهوارهای از باغ ارم در فصلهای مختلفی گرفته شده است. تصویر گرفتهشده با Here و اپل در نیمه اول سال و تصویر گرفتهشده با گوگل در نیمه دوم سال است؛ این را میتوان از رنگ درختها و چمنها تشخیص داد. با در نظر گرفتن این تفاوت، به نظر میرسد نقشه اپل در اینجا تصاویر ماهوارهای نسبتا بهتری از گوگل گرفته است. رتبه دوم نیز بهطور مشترک به Here و گوگل تعلق میگیرد. اما اگر نگاهی به نقشه راهها بیندازیم، باز هم گوگل نسبت به بقیه یک سر و گردن بالاتر است. همانطور که مشاهده میکنید، گوگل حتی مسیرهای داخلی ائل گلی را نیز پوشش داده است.
مقایسه نقشهها در مکانی داخل ایران: میدان امام (ره)، اصفهان
نقشه گوگل:

نقشه اپل:

نقشه Here:

گوگل یک بار دیگر هم در بخش تصاویر ماهوارهای و هم در بخش نقشههای راه رتبه اول را کسب میکند. تصویر ماهوارهای Here و نقشه اپل شباهت بسیار زیادی به هم دارند و از کیفیت یکسانی برخوردارند. در زمینه نقشه راهها نیز پس از گوگل، نقشه Here قرار میگیرد و نسبت به اپل بسیار کاملتر است.
مقایسه نقشهها در مکانی داخل ایران: حرم مطهر امام رضا (ع)، مشهد
نقشه گوگل:

نقشه اپل:

نقشه Here:

به نظر میرسد زمانی که گوگل تصمیم گرفته از حرم مقدس امام رضا (ع) عکس ماهوارهای بگیرد، بهدلیل ابری بودن هوا، عکس مناسبی تهیه نشده و به همین دلیل در اینجا کیفیت تصویر اپل بهمراتب بهتر و شفافتر است. بعد از آن Here قرار میگیرد که نسبت به گوگل کیفیت بهتری در این عکس از خود نشان داده است. در زمینه نقشه راهها هر سه تقریبا در یک سطح قرار دارند، اما گوگل بهدلیل نمایش صحنها و ساختمانهای داخلی حرم رتبه بهتری نسبت به بقیه کسب میکند.
مقایسه نقشهها در مکانی داخل ایران: کیانپارس، اهواز
نقشه گوگل:

نقشه اپل:

نقشه Here:

مقایسه تصاویر ماهوارهای گرفتهشده با اپل نشان میدهد این سرویس در زمینه کیفیت تصویر ماهوارهای نسبتا موفقتر از دو سرویس دیگر عمل کرده است. بعد از آن نیز گوگل و Here مشترکا در رده دوم قرار میگیرند. اما در زمینه نقشه راهها گوگل و Here هر دو جزئیات کاملی در اختیارمان قرار میدهند. اینجا هم نقشه راههای اپل بسیار ناقص است.
به نظر میرسد گوگل در سرویس نقشه همچنان پادشاهی میکند. بعد از گوگل، که هم در زمینه نقشه راهها و هم در زمینه نقشههای ماهوارهای رتبه اول را به خود اختصاص داده، نقشههای اپل و Here در کنار هم قرار میگیرند. Here بهدلیل کامل بودن نقشه راهها و نقشه اپل بهدلیل باکیفیت بودن تصاویر ماهوارهای میتوانند مکمل خوبی برای یکدیگر باشند.
بنابراین اگر دوست دارید گوشی شما راهنمای سفرهای داخلی یا خارجیتان باشد، پیشنهاد ما نخست نقشه گوگل، سپس Here و در نهایت، برای کاربران آیدیوایسهای اپل، نقشههای اپل است.
به نظر شما کدامیک از این سرویسها قویترند؟ شما از کدامیک از اینها استفاده میکنید؟