با ورود آیفون در سال 2007، فناوری صفحات لمسی و پیشرفت های نرم افزاری این مفهوم به وجود آمد که تلفن های همراه نیاز به کیبورد ندارد و می توانند صفحات نمایشگر بزرگ با تراکم پیسکل زیادی داشته باشند. بجز اپل تولید کنندگان دیگر نیز، از اچ تی سی گرفته تا سامسونگ هر یک به نوعی تعریف مخصوص به خود را در مورد گوشی های هوشمند به بازار عرضه می کنند.

بامادرسایت سمیر
موبایل همراه باشید
حالا به نظر می رسد که نوبت مایکروسافت است. ویندوز فون این شرکت علیرغم داشتن چند ایده خوب و نقدهای مثبت هیچ گاه نتوانست به یک موفقیت تجاری دست پیدا کند. اکنون پس از سال ها گمنامی در دنیای گوشی های هوشمند، غول ردموند تصمیم به تغییر رویه گرفته است و آن تبدیل ضعیف ترین سرمایه خود به بزرگترین است، تبدیل ویندزو فون به ویندوز.
تعریف دوباره گوشی هوشمند
پیش از این ویندزو فون در ایده طراحی شبیه به ویندوز 8 بود اما در واقع هیچوقت یکی نبودند. مایکروسافت همیشه قول هایی داده بود که این دو پلتفرم را با هم ترکیب خواهد کرد و اپلیکیشن های ساخته شده برای یکی روی دیگری نیز قابل اجرا خواهد بود. اگر چه این قول ها هیچ گاه عملی نشدند اما مایکروسافت با گوشی های ویندوز 10 پا را فراتر گذاشته است و اگر بتواند آن را به درستی اجرا کند شاهد تعریفی جدید از گوشی های هوشمند خواهیم بود.
برای پیاده سازی این ایده تنها نیاز به یک کابل HDMI، یک کیبورد و یک موس دارید تا گوشی شما به یک کامپیوتر تغییر شکل پیدا کند. با استفاده از قدرت ویندوز 10 تمامی اپلیکیشن ها روی دستگاه های مختلف ویندوز قابل اجرا می شوند. مثلا برای کار در اداره کافی است تا گوشی خود را به یک مانیتور وصل کنید و از آن همانند یک کامپیوتر رو میزی استفاده نمایید.
البته مسلما موانعی وجود دارد که از تبدیل شدن سریع این ایده به یک موفقیت جلوگیری می کند. مایکروسافت اعلام کرده است که برای فعال کردن این ویژگی نیاز به سخت افزارهای جدید است و هیچ یک از گوشی های فعلی واجد شرایط و سازگار با این ویژگی ویندوز 10 نیستند.
هنوز مشخص نیست که کاربران ویندوز فون نیاز به چه سخت افزاری برای اجرای Continuum (اتصال گوشی به مانیتور) دارند و این سخت افزارهای مورد نیاز چه هزینه ای برای آنها در پی خواهد داشت. مایکروسافت استفاده از این گوشی های جدید را عمدتا در کشورهای در حال توسعه مناسب می داند اما باید به این نکته توجه داشت که معمولا کاربران این کشورها از عهده خرید یک گوشی 600 دلاری بر نخواهند آمد حتی اگر از آن گوشی به عنوان کامپیوتر نیز استفاده شود.
این موارد به کنار، اگر مایکروسافت بتواند این کار را انجام دهد در موقیعتی قرار می گیرد که کمتر کسی در آن قرار دارد. Continuum می تواند دید مردم را نه تنها نسبت به کامپیوتر بلکه نسبت به موبایل را تغییر دهد. هر چند که ممکن است این کار مثل یک ماشین پرنده جذاب نباشد اما گوشی/کامپیوترهای هیبریدی به خودی خود یک تحول بزرگ در صنعت دیجیتال محسوب می شود که اگر مردم خرید کامپیوترهای رو میزی و لپ تاپ ها را به عنوان یک وسیله ضروری کنار بگذارند، جایگاه مایکروسافت در بازار به شدت رونق خواهد گرفت.
به گفته IDC فروش کامپیوترهای رو میزی سال به سال کمتر می شود در حالی که گوشی های هوشمند (حتی با قیمت های گرانتر از 500 دلار) روز به روز با افزایش فروش رو به رو هستند. این موضوع نشان می دهد که مایکروسافت به درستی چشمان خود را به آینده و آنچه که ممکن است برای او موفقیت به ارمغان بیاورد دوخته است.
شکست های گذشته
پیشتر شاهد استفاده از مواردی بوده ایم که در مورد گوشی های همراه نتایج جالبی به همراه نداشتند، مواردی که شرکت ها قبلا آن ها را آزموده اند. از این جمله می توان به موتورولا اشاره کرد، این شرکت در گذشته پروژه ای مشابه در دست اجرا داشت که بدون استفاده از سخت افزارهایی همچون پورت HDMI و پورت های USB می شد کارهای مشابه Continuum انجام داد. دستیابی به تکنولوژی بلوتوث، در کنار فضا های آنلاین گوگل درایو و دراپ باکس توجه به پورت های USB را کاهش داده است.
هنوز نمی توان به طور قطع در این مورد اظهار نظر کرد که تنها چیزی که یک لپ تاپ به آن نیاز دارد پورتی برای شارژ است، اما اپل این ایده را در پیش گرفته است و شرکت های تولید کننده گوشی های همراه نیز به دنبال آن به راه افتاده اند. موتورولا در رابطه با نیاز داشتن کاربران به سخت افزارهای جدید دچار اشتباه شد، در حالی که مایکروسافت خود را با داشته های مردم هماهنگ کرده است یعنی نمایشگر هایی با پورت HDMI، ماوس و صفحه کلید های بلوتوث.
تنها مایکروسافت از این موضوع مطلع است که چه تعداد از مردم موبایل هایشان را جایگزین کامپیوترهای شخصی خود کرده اند، اما در این میان مهمترین موضوع تعریفی است که از یک گوشی هوشمند داریم و همین طور کامپیوتری که توسط یک گوشی هوشمند جایگزین شده است.
دلایل متعددی برای عدم پذیرش ویندوز فون نزد مردم وجود دارد (از اپلیکیشن ها محدود این پلتفرم گرفته تا رابط کاربری آن) اما اینکه بتوان از یک گوشی هوشمند به جای یک کامپیوتر شخصی استفاده کرد، به این معنی که دیگر به کامپیوتر شخصی نیازی نداشته باشید دلیلی بسیار قانع کننده برای در دست گرفتن یک گوشی هوشمند ویندوزی است، نعمتی که دیگر تولیدکننده ها از آن محروم هستند.
حتی شرکتی همچون اپل با داشتن ویژگی Continuity در دستگاه های خود نمی تواند این ادعا را داشته باشد که اگر آیفون را به یک پورت HDMI، و یک ماوس و کیبورد بلوتوث وصل کنید گوشی شما در نقش یک کامپیوتر شخصی ظاهر خواهد شد.
آیا دوره ای جدید در راه است؟
مدت ها است که مایکروسافت با ویندوز خود بر کامپیوترهای شخصی میلیون ها کاربر تسلط دارد اما در این میان برخی از نسخه های ویندوز از جمله ویستا نتوانسته اند کاربران را به خوبی راضی کنند. این اتفاق در مورد ویندوز 8 هم افتاد و این نسخه از ویندوز آن چنان که باید برای کاربران بی شمار ویندوز راضی کننده نبود.
حال به نظر می رسد قرار است با انتشار ویندوز 10 تغییراتی اساسی را شاهد باشیم. باز کردن نرم افزار ها برای کاربران حرکتی بی سابقه برای مایکروسافت بود و بازخورد به دست آمده نیز به خوبی نشان از این امر داشت.
به نظر می رسد کاهش اشتباهات و استفاده هر چه بیشتر از خلاقیت هایی نظیر فضاهای ابری و متصل بودن دیوایس ها دوباره مایکروسافت را به جایگاه اول رهنمون خواهد کرد به طوری که کاربران واژه های گوشی هوشمند و کامپیوتر شخصی را دوباره تعریف خواهند کرد.
منبع: Techradar