: شب گذشته شرکت مایکروسافت مراسمی برای معرفی سرویس ها و محصولات جدید خود برگزار کرد که ۹ محصول قابل توجهی که معرفی شد را می توانید در این پست مشاهده کنید. مایکروسافت در این مراسم نشان داد که بالاخره توانسته پلتفرم های خود را به یکدیگر متصل کند تا این پلتفرم ها با یکدیگر بیشترین میزان تعامل را داشته باشند و کاربر نیز احساس راحتی بیشتری هنگام استفاده از آنها داشته باشد. اپلیکیشن های Office و Outlook اکنون در تمام پلتفرم ها با یکدیگر تعامل دارند. از طرفی سرویس Cortana نیز همه جا حضور دارد و به عنوان یک دستیار صوتی در خدمت کاربران ویندوزی است. شاید بتوان بهترین محصول معرفی شده در مراسم دیشب را عینک واقعیت افزوده مایکروسافت دانست که با لنز های HoloLens تجربه خیلی خوبی از واقعیت های افزوده در دنیای واقعی در اختیار کاربر قرار می دهد.
ظاهر جدید، منوی استارت قدیمی
بعد از تغییرات زیادی که مایکروسافت در سیستم عامل ویندوز ۸ داد، آنها هنوز در تلاشند تا سیستم عاملی بسازند که هم روی موبایل ها و هم روی کامپیوتر ها کار می کند. فراتر از تغییرات ظاهری سیستم عامل در نسخه ۱۰ که به زیباتر شدن آن منجر شده، منوی استارت وجود دارد که دوباره به ویندوز بازگشته است. منوی استارت جدید اکنون شامل یک پنجره تمام صفحه که شبیه به صفحه خانه ویندوز ۸.۱ شده است. از طرفی منوی Action Center که شبیه به ظاهر سیستم عامل اندروید هست نیز در رابط کاربری ویندوز ۱۰ قرار گرفته که به کمک آن می توان به تنظیمات WiFi، تنظیمات Bluetooth و دیگر تنظیمات از جمله بخش Setting سیستم عامل که اکنون استفاده از آن ساده تر هم شده، دسترسی داشت. یک ویژگی دیگری که به ویندوز ۱۰ اضافه شده، Continuum نام دارد. به کمک این ویژگی که مخصوص تبلت های تبدیل شونده هستند، می توان از حالت کیبورد و ماوس کلاسیک، ویندوز را به حالت تبلت برد تا با استفاده از صفحه نمایش لمسی با ویندوز کار کرد. این مورد البته روی استیج خیلی خوب کار می کرد اما نویسنده The Verge به آن دسترسی نداشت تا تجربه کاربری خود را از آن بنویسد.

Desktop در تلفن شما
ویندوز ۸ پلتفرمی برای سازش میان کامپیوتر ها و تبلت ها بود، ویندوز ۱۰ اما چیزی فراتر از آن است. ویندوز ۱۰ با تلفن های مایکروسافت نیز به خوبی تعامل می کند. ویندوز ۱۰ جوری طراحی شده که با دستگاه هایی که صفحه نمیش کوچکتر از ۸ اینچ دارند نیز به خوبی کار می کند. این نسخه از ویندوز به سرعت تشخیص می دهد که روی گوشی در حال اجراست و رابط کاربری آن شبیه به ویندوزفون های کنونی می شود. مزیت این سیستم عامل این است که دیگر تمامی اعلان ها بین گوشی و کامپیوتر کاربر همگام سازی می شود. یکی از معایب ویندوزفون شاید این بود که اپلیکیشن هایی مانند اینستاگرام و جیمیل به خوبی روی ویندوزفون اجرا نمی شدند اما اکنون با تمرکز بیشتر ویندوز روی اپلیکیشن های Universal (اپلیکیشن هایی که روی ویندوز کامپیوتر و موبایل و تبلت اجرا می شود) و همچنین این موضوع که دیگر ویندوزفون وجود ندارد و سیستم عامل ویندوز روی موبایل و کامپیوتر اجرا می شود، این مشکل حل خواهد شد.

Cortana روی کامپیوتر شما
کورتانا، دستیار صوتی ساخته مایکروسافت اکنون وارد کامپیوتر ها می شود و در کنار دکمه استارت ویندوز، بخش مربوط به آن وجود دارد تا در سریع ترین زمان ممکن، دستور های کاربر را اجرا کند. کورتانا به دستور های صوتی و یا متنی که برای او تایپ می کنید پاسخ می دهد. برای پیدا کردن مواردی که به آن نیاز دارید نیز در میان تمامی فایل های موجود در کامپیوتر و همچنین فایل های موجود در One Drive نیز جست و جو می کند. کورتانا همچنین لینک های اینترنت را پیشنهاد می کند. برای مثال اگر لغت Skype را تایپ کنید یا خود برنامه را باز می کند و یا اگر آن را نصب نداشته باشید، مستقیما شما را به فروشگاه نرم افزاری ویندوز می برد تا آن را نصب کنید. کورتانا همچنین با اپلیکیشن جدید نقشه ویندوز ۱۰ سازگاری دارد و می تواند به شما یادآوری کند که ماشین خود را کجا پارک کرده اید. همچنین کورتانا برخی موارد اعلان هایی مانند زمان پرواز ها، شاخص های بورس و اخبار ورزشی و دیگر اعلان هایی که برای او مشخص کنید را برایتان می فرستد.

اپلیکیشن های جدید همه جا هستند
می خواهید فایل پاور پوینت را از گوشی اجرا کنید؟
مایکروسافت دید خود را برای اینکه کاری کند که ویندوز ۱۰ روی کامپیوتر ها، تبلت ها و گوشی ها به خوبی کار کنند را نشان داد. اولین آن معرفی کردن آفیس جدید بود که در گوشی ها و تبلت ها بسیار شبیه به نسخه دسکتاپی آن است و بیشتر تنظیمات و ویژگی های آفیس کامپیوتر را دارد. علاوه بر اینها لیست فایل های آفیس نیز به سرعت میان هر سه دستگاه همگام سازی می شود و هر آن که بخواهید می توانید به آنها دسترسی داشته باشید. در مراسم دیشب نیز ردموندی ها یک فایل پاور پوینت را به صورت بی سیم از گوشی خود روی صفحه نمایش بزرگ سالن نشان دادند و گفتند علاوه بر این اکنون می شود یک فایل را از طریق گوشی و بی سیم پرینت کرد. این موضوع بر خلاف استراتژی شرکت اپل است که دو نرم افزار جداگانه برای iOS و OS X طراحی کرده و در واقع می توان گفت بهتر از کاری است که اپل انجام داده. علاوه بر این، مایکروسافت موتور کامل اپلیکیشن Word را روی اپلیکیشن Outlook هم نصب کرده است. Outlook جدید همچنین در بخش هایی مانند زمانی که می خواهید یک ایمیل را پاک کنید، شبیه به iOS است و برای این کار باید انگشت خود را روی ایمیل بکشید تا پاک شود. عکس های کاربران نیز به صورت خودکار روی One Drive آپلود می شود. One Drive همچنین این قابلیت را دارد که عکس های تکراری را پاک کند و سپس عکس های باقی مانده را در آلبوم های مختلف دسته بندی کند.

اینترنت اکسپلورر تمام شد، به Project Spartan سلام کنید!
همانطوری که در برخی اسنادی که پیش تر لو رفته بود دیدیم، مایکروسافت بالاخره دست از اینترنت اکسپلورر بدخیم و نه چندان خوب برداشت و مرورگر جدید خود را در ویندوز ۱۰ قرار داد. اسپارتان با ظاهری تمیز تر و ساده تر همراه با سیل عظیمی از ویژگی ها که باعث می شود این مرورگر با سرویس های مایکروسافت بیش از پیش همگام شود، معرفی شد. یک حالت Note Taking Mode نیز در اسپارتان وجود دارد که به کاربر اجازه می دهد، از صفحه وبی که در مرورگر باز است عکس بگیرد، و با استفاده از قلم Stylus درون آن متنی را بنویسد و یا حتی با استفاده از کیبورد و ماوس به آن محتوا اضافه کند و در One Drive ذخیره کند. یک حالت Reading Mode هم در این مرورگر وجود دارد که متون موجود در صفحه وب در حال نمایش را مرتب می کند همانند یک کتاب جلوی شما قرار می دهد تا راحت تر آن را بخوانید. این ویژگی البته پیش تر در مرورگر Safari اپل قرار داشت. در نهایت همانند هر چیز دیگری که مایکروسافت دیشب معرفی کرد، اسپارتان هم از سرویس کورتانا استفاده می کند و به کمک آن سرویس های بیشماری در اختیار شما قرار می دهد.

OneDrive نقش پر رنگ تری دارد
سرویس ابری مایکروسافت یعنی OneDrive معارفه جداگانه نداشت اما تقریبا می توانیم بگوییم رد پای OneDrive همه جای کنفرانس مایکروسافت وجود داشت. در واقع می توان این سرویس مایکروسافت را ستون فقرات اپلیکیشن های Universal ردموندی ها دانست که باعث می شود فایل ها و مدارک بین دستگاه های مختلف همگام سازی و جابجا شود. Joe Belfiore همچنین از قابلیت های جدید OneDrive در زمینه عکس ها و موزیک ها نیز صحبت های کوتاهی داشت. سرویس موزیک وان درایو در یک الی دو ماه آینده راه اندازی می شود و به کمک آن می توان برای مثال موزیک های موجود در گوشی ویندوزی را بین پلتفرم های تبلت و کامپیوتر ویندوز همگام سازی کرد

کامپیوتر شما اکنون XBox شماست
مایکروسافت در زمینه بازی های ویدیویی تجربه کافی را به لطف کنسول Xbox دارد. حال تصمیم گرفته این سرمایه گران بهای خود یعنی تجربه اش را در بازار کامپیوتر ها هم استفاده کند. مایکروسافت برای این منظور یک اپلیکیشن مخصوص برای کاربران ویندوز ۱۰ ساخته که به کمک آن می توانند از ویژگی های اکس باکس وان مانند سرویس های Xbox Live استفاده کنند. می توانید با این اپلیکیشن، وارد لیست دوستان خود در Xbos Live شوید و با آنها به گفت و گو بپردازید و یا می توانید Achievement های خود را ببینید. علاوه بر اینها می توانید بازی های اکس باکس را مستقیما روی کامپیوتر خود اجرا کنید (البته همچنان به اکس باکس نیاز خواهید داشت). این ویژگی شبیه به ویژگی کنسول بازی شرکت سونی یعنی پلی استیشن ۴ است که به بازیکن اجازه می دهد بازی های PS4 را روی PS Vita خود اجرا کند و در آنجا بازی را ادامه دهد.

سخت افزارهای عجیب و غریب
مایکروسافت سرفیس بزرگ ۸۴ اینچی معرفی کرد
بخشی دیگر از مراسم به معرفی یک کامپیوتر غول پیکر به نام سرفیس اختصاص داشت. این کامپیوتر که بیشتر شبیه به یک تلویزیون است یک نمایشگر ۸۴ اینچی 4K دارد و می توان گفت بزرگترین محیط کاری است که می توانید روی پلتفرم ویندوز تجربه کنید. این کامپیوتر علاوه بر صفحه نمایش لمسی به همراه قلم دیجیتال به بلوتوث، اسپیکر، میکروفن، دوربین و NFC نیز مجهز است. شاید اولین ایده ای که برای استفاده از این محصول به ذهن برسد استفاده در جلسات و طراحی و ارائه محصولی خاص باشد. همچنین می توان به عنوان مثال از طریق اسکایپ یک کنفرانس از راه دور تشکیل داد و با کمک این کامپیوتر ۸۴ اینچی تیم های کاری را با روشی هوشمندانه در کنار هم نشاند. این محصول شاید ادامه راه میز کار سرفیس باشد که در سال ۲۰۱۲ معرفی شد اما مسلما مایکروسافت دوست ندارند که آینده این کامپیوتر ۸۴ اینچی شبیه به آن محصول شکست خورده باشد.

هدست واقعیت مجازی مایکروسافت با توانایی واقعیت افزوده از راه رسید
جاه طلبانه ترین و غیر منتظره ترین محصولی که مایکروسافت رونمایی کرد یک هدست واقعت افزوده بود. محصولی به نام Microsoft HoloLens که توسط آن می توان تصاویر هلوگرافیک را روی دنیای واقعی تماشا و دنبال کرد. در ویدئویی که به معرفی آن پرداخت یک مهندس ساختمان در حال قدم زدن در رندر سه بعدی ساختمانی که طراحی کرده بود دیده شد، یک لوله کش در حال راهنمایی صاحب خانه برای تعمیر لوله ها بود و یک نفر به پیدا کردن مین ها در زمین شبیه سازی شده از بازی Minecraft مشغول بود. Alex Kipman، کسی که در پروژه Kinect با مایکروسافت همکاری کرده بود در توصیف این محصول گفت: این آینده تکنولوژی، هنر و هرچیزیست که فکرش را بکنید. این هدست به تنهایی یک کامپیوتر کامل است. از یک پردازنده اصلی و یک پردازنده گرافیکی مستقل نیرو می گیرد و مجهز به سنسورهایی است که می توانند دنیای واقعی اطراف و حرکت کاربر در آن را به درستی درک کنند. در این هدست یک صدای هلوگرافیک نیز به گوش می رسد و هیچ کابل یا سیمی به آن متصل نیست. درواقع این هدست مستقل از هر تلفن هوشمند یا کامپیوتری می تواند کار کند. API های این محصول در ویندوز ۱۰ قرار داده شده و مایکروسافت از توسعه دهندگان محصولاتی همچون Magic Leap و گوگل گلس و Oculus دعوت بعمل آورده که به توسعه این هدست واقعیت افزوده کمک کنند.


مایکروسافت در پایان مراسم ما را با محصولات بزرگی تنها گذاشت که به راستی می تواند همه ما را به فکر فرو برد. این یک حرکت روی به جلوی مطمئن از محصولی به نام ویندوز ۸ و ویندوز فون بود که گذشته این سیستم عامل ها را دگرگون کرد. اما نباید نادیده بگیریم که شاید برخی از این محصولات خیلی به زمان حال تعلق نداشته باشند و به نوعی یک ریسک بزرگ را به متوجه مایکروسافت کنند. یک تبلت کاری ۸۴ اینچ ؟ یک هدست هلوگرافیک ؟ این ها نمونه محصولاتی هستند که می توانند پایان عصر محاسبات کامپیوتری به شیوه ای که می شناسیم باشند، یا نمونه محصولاتی که پایانی تلخ همچون سرفیس ۸۰۰۰ دلاری مایکروسافت دارند ؟

منبع: TheVerge